Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Adviezen naar de gastvrouw

 • De correct slaand van de producten niet enkel maakt voorwaardes want de normaal eten geven van het gezin maar ook gunt tijd erop verworvenheid. Te bewaren producten moet in winderige plaats.

  De vele logementhouders van dachnykh stadsdelen slaan producten in de kelders en pogrebakh op. Het is geschikt om in pogrebe 2 afdelingen te hebben: Voor verse, seconde voor kvashenykh en zoute grostes. Temperatuur in pogrebe moet in de winter van niet onderaan 2° warmte zijn. In pogrebe het is onmogelijk om begin om te houden of rotte grostes te bederven. In de voorjaar van, wanneer de reserve van de grostes beeindigt, pogreb zorgvuldig chistyat, planken dragen, wassen hen shchelokom en droogmaken op de zon, en muren bleken.

  Als op de muren pogreba schenen plesen, allereerst, noodzakelijke prosushit hen (hiertoe gelden raskalennye ugli in fryer, elektroizluchateli). Dan een deel van salitsilovoi zuur moet in twee delen van animo vallen in het niet, om deze verdunning door kleine boel wateren te verdunnen en om hen van de stip pleseni in te vetten. Deze faciliteit niet enkel vernietigt oud plekken maar ook waarschuuwt verschijning nieuw.

  Als in pogrebe zavelis muis, moet posypat seks en planken door droogmaakten camomile. Als muizen of krysy progryzli corridors, van noodzakelijke opening zasypat door camomile en zabit corridors door glas bikten, en van boven zamazat klei, izvestkoi of cement.

  De voorwaardes van de slaand van verschillende producten in pogrebakh en kelders moeten verschillend zijn.

  Kool voor de opslag selecteren met twee brink kroiushchimi loof. Kocherygu besnoeien niet op de zelve kochana, en verscheidend van hem op 1 - 2 cm. Te bewaren kool het is mogelijk navalom, van maar better alles podveshivat kochany hen in de tweetallen shpagatom gekoppeld. Zo kan worden de kool naar het eind van de winter in verse toestand weerhouden. Temperatuur in de kool opslag moet hierin - 1 tot toe +1° zijn.

  In de opslag van kvashenoi kool moet door nu en opnieuw posypat zijn van boven een lepel van zoetsappig zand. Suiker bedrijving mikroorganizmov draait zich in de azijn welk en kool conserveert van het bederf.

  Kartoshku konfijten in pogrebakh in de temperatuur 4°. Voor zasypat kartoshku in het depot, zijn moet voorzichtige muzieknoot en om te droogmaken. Kartoshku kan worden ook in de grachten gekonfijt. Ondiepe gracht, vykopannuiu hierboven arenaceous dorre plaats, vystilaiut door de grondslagen en tot toe bodem achterw laten maakte van de grondslagen vozdukhovod. Van boven de gracht met kartoshkoi dichtbij door de grondslagen, op de grondslagen nasypaiut de dor stratum van land (tot toe 40 cm), en erop steken verse barak-yard mest of stro en opnieuw stratum van land. Om de gracht prokapyvaiut kanavki, om stekala water. In zodanig voorwaardes kartoshka voet bij stuk houdt tot toe voorjaar.

  Biet opslag ook, net zo kartoshku.

  Wortel en petrushku overlegd toerbeurten (door de hoofdletter buiten) en zasypaiut door de stratum van het zand, straks opnieuw een aantal van de vruchten en opnieuw stratum van het zand. Het hoogtepunt van het beddengoed van de toerbeurten moet 1 m niet overtreffen. De huisvesting temperatuur moet van 0 tot toe +2° zijn.

  Tomaten voor lange opslag selecteren greenish een of anders. Hen bed door strata in de dozen, peresypaiut opilkami berkebomen, asps of door de turf en een aanvang nemen donkere huisvesting, waarvandaan temperatuur misschien 0 tot toe +2°.

  Ogurtsy zoute wil niet plesnevet, als in zasolke gestoken posudu kholshchovyi meshochek met de zaadkorrels van zwarte peper (50 gna de emmer van brine).

  Om te ontwijken bederf brined op de winter van de grostes, hen in cask noodzakelijk om door de zuivere homp van het canvas te dekken, kruzhkom van de triplex of dostochek en af bovenstaand om lading te steken. De boorden van cask moeten door periodiek obmyvat verhit water. Nu en opnieuw kruzhki en lading noodzakelijk om aan te drijven.

  Kool, appels, tomaten of ogurtsy moeten van cask nemen niet door het hands, en lepel. Grostes altijd moeten worden brine op 3 - 4 cm gedekt. Op te slaan brined grostes moeten in winderige plaats, maar zo, om zij niet zamerzli.

  Ui opslag in de temperatuur van - 1 tot toe +20°. In het depot zijn planken maakte van battens, waarover nasypaiut ui door stratum 35 - 50 cm. Voor het beddengoed op slaande ui gesneden, losse dorre stebli, muzieknoot en bijstere inktkoker prosushivaiut.

  Ukrop of petrushku van node ondiep porezat, bijstere inktkoker naar jumble met de zout (250 gsoli op 1 kgzeleni), dicht naar het bed in het glas zandplaat, prisypat van boven door stratum brine in 0.5 cm, om door de krant te dekken, obvyazat zeen en om winderige plaats een aanvang te nemen,

  Appels of peren kunnen worden op de winter vers weerhouden. Met het dit uitdraaien op uitzicht hen moeten dosukha afwissen, zavernut in bvmagu en om dozen te steken. Om better winter merken te konfijten. Preliminarily bodem van de doos vystilaiut door de krant en nasypaiut erop stratum, van zacht arboraceous biken. Van boven overlegd ruzie maakt vruchten, zavernutye in papieren. De eerst stratum van de vruchten opnieuw dek door de krant, erop opnieuw chip steken, en dan de seconde stratum van de vruchten. Chip moet listvennykh de rassen van de bomen (van de berkeboom ontlenen aan, van asp, lipy), omdat chip van naaldendragende rassen de lucht verplaatst van de pek naar de vruchten. Voor de chip kan gebruikt van de ondiepte kroshku turf zijn, maar in geen geval stro, omdat ze snel bevochtigt, zagnivaet en verlegt lucht te is rotte vruchten. Om peren te bewaren en appels moet in de temperatuur van - 0.5 tot toe +0.5 °.

  << Vorige pagina| Om nader &gt te lezen; &gt;

  [1, 2 , 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ]


  Alle materielen van het hoofdstuk "Deze adviezen prigodyatsya alle"