Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Biologic obogrev

 • Diverse otopitelnye installaties solliciteren obogreva parnikov en teplits in de noodzakelijkheid. En daarvandaan elk sadovod moet op zich richten die, om parniki en teplitsy werkte biologic obogreve door. Vergeleken met otopitelnymi installaties het in vele tijdperken goedkoper, en nut voor planten moeilijk om te overschatten, omdat voor de rekening "goreniya" biotopliva wordt natuurlijke wijze smoorhi uitwisseling gemaakt, wordt naar noodzakelijke planten koolzuurhoudend zuur onderkennen, wasem wekt met de aanzetting van het water bevochtigende voedingsbodem welk gedraagt zich om polivov en concentraties in de grostes van waarde voedende substanties te zakken.

  Traditioneel, en, natuurlijk, best biologic brandstof voor parnikov is barak-yard mest, vooral konskii. En dan kan kunn worden op de verkaveling zo noodzakelijke barak-yard mest vervangen? In deze materie sadovody, en vooral ovoshchevody, interessante ervaring won. Uitgang werd in de toepassing vele alledaags en industrieel otkhodov gevonden. Recepten zijn dit tamelijk diversified.

  Er is in staat in de verbinding het feit die deze belangrijke vraag vergt hoge-handigheid opheldering, wij suggereren in summiere enkel kandidatenlijsten. Hier is niet de complete lijst van brownies en industrieele otkhodov die kan gebruikt zijn als biotopliva: Stro garbage, verschroten krant (papieren tryapki), naar bonfire (otkhody verwerkingen van konopli en vlas), luzgu (van otkhody verwerkend podsolnechnika), wollen oches (otkhody sukonnykh van en wollene fabrieken), otdubinu (otkhody kozhevennoi industrie), kvasnuiu gushchu (van otkhody de fabrieken van fruktovykh sappen en wijnen), turf, arboraceous opilki en t. P.

  Voortvloeit om zich te herinneren die in vloeiend otkhody moet dor, en in dor - vloeiend toevoegen. Het is aanbevelenswaardig naar alle deze materielen in hun toepassing als biologic brandstof toe te voegen tenminste een gebeten van de barak-yard mest van elk thuis beest welk erop nahoudt eigendom om hoge koorts in de voedingsbodem te vertogen en kan warmte van twee en zelfs drie maand onderkennen. Kan gebruikt voor deze doelen en de barak-yard mest van vogel, maar met de aanvulling van de stro of arboraceous opilok zijn.

  Voor die, die heeft tenminste gering tuin, de meest gemakkelijk van de toegang biotoplivo - arboraceous loof. Sedert de herfst loof tvloeit naar het bed in parnik op 30 - 40 cm hoger boven de zomen parubnya en nauwelijks uplotnit voor. Kan kun bij het loof in de opper beneden awning, beneden de film of beneden matami.

  Voor het dek parniki door de glaswaaren, loof bevochtigen jumbling, poosje voor de werkwijze versnelling goreniya in de meerdere plaatsen van hen polivaiut door verhit waterhoudend (2 - 3 emmers op de glaswaar). Op 6 - 7 dagen in parnik nasypaiut land door stratum 8 - 10 cm. Actief gorenie biotopliva van het loof voorgaanden 35 - 40 dagen.

  Ferm alledaags otkhody - papieren, van kusochki karton, stro en ander garbage na de raffinage van ondiepe stenigingen, van de residuen van de bouwmaterialen, vormt, doorgaans, tot toe 60% organische substanties. In dit geval sadovodam noodzakelijke om neukosnitelnoe regel waar te maken: Alledaagse otkhody en alle manier van de vuilnisvat zijn gebruikt voor obogreva parnikov slechts door de bevestiging hygienische schouwing.

  Garbage bijstere inktkoker razogreetsya, als vochtigheid het 40 - 50%. Daarvandaan voor zapolneniem parnikov dor garbage voegen in de opper toe en polivaiut, en vochtig verwarren met de stro, opilkami en andere dorre materielen.

  In de werkwijze van biotermicheskogo onderverdeling voor 9 - 10 dagen de temperatuur van de menigte opstijgenen tot toe 60 - 65° erin verongeluken boleznetvornye verwekker en eieren gelmintov (glistov). Op dit tijdvak en tvloeit nabivat parniki voor.

  Later temperatuur. Garbage herleiden naar 40° en wordt op deze hoogte voor 50-55 dagen gehandhaafd. Ditmaal totaliter tamelijk voor groeiend rassady van en vele vroege grostes.

  Alle manier van biotoplivo bereiden sedert de herfst toe. Om het verspeelde niet van de eigenschappen tot toe nabivki parnikov, biotoplivo met de barak-yard mest aanvulling opslag in burtakh welk zorgvuldig door uplotnyaiut tor, en loof, garbage, opilki konfijten dorre een of anders. Bereid het voor het gebruik in de volgende weg voor: Voor razogrevaniya biotoplivo perebiraiut vilami in loszinnige opper en in de noodzakelijkheid bevochtigen. Door 6 - 7 dagen, wanneer temperatuur in de opper presteert 60 - 70°, kotlovan parnika of teplitsy louteren van de sneeuw, op de bodem gestoken opilki of ander dor materieel, door en dan zelfs strata, nauwelijks uplotnyaya, bed razogretoe biotoplivo.

  Na nabivki parnik tvloeit ukryt door de glaswaaren voor, dan om op de glaswaaren maty toe te brengen. Door 3 - 5 vierentwintig uren, wanneer biotoplivo in parnike razogreetsya en anders sterker osyadet, voegen anderse gedeelte razogretogo biotopliva toe. Door 2 - 3 dagen alle vlak parnika aline, peresypaya whereat door kleine boel apprise. En slechts volgend nasypaiut land. Land voor parnikov moet gemakkelijk, dernovoi of gecomponeerd van de turf, peregnoya en dernovoi landen (met betrekking tot 7sm ieder samenstellend) zijn. Zagotavlivaiut zijn sedert de herfst van de berekening 0.25 mg op de parnikovuiu glaswaar. Land moet bijstere inktkoker proseyana zijn, en om zijn door noodzakelijk zelfs stratum door de lijvigheid van 4 tot toe 5 cm - voor groeiend rassady en 10 - 12 cm voor groeiend van de grostes uit te drukken.

  Wanneer in parnike na zasypki aanaarden temperatuur zal 20 - 25° presteren, vysevaiut zaden of land trainde in teplitse rassadu. In de afwezigheid teplitsy in parnike in de eerst plaats verbouwen rassadu voor de stadsdelen van land stelen, en dan als vroeg als vroege grostes open.

  Parnikovye glaswaaren op eerst porien ukryvaiut matami. Als hen, gebruik elk uteplyaiushchii materieel.

  Meerdere woorden omstreeks matakh. Maty de helemaal noodzakelijk appurtenant van sadovogo economie. Als jullie obzavelis door teplichnym economie, dan, niet tijdperk verliezen, scheep gaan op hun aanmaak. Zij noodzakelijk voor ukrytiya parnikov, teplits, kompostnykh kuch, tijdelijk burtov. Zij bewaren voor van de koude en van sterk strengelt. Meer dan die, maar meteen erop kan worden rassadu verbouwd.

  Maty kan worden van rieten, van rzhanoi stro, rogozhi, van flodderend gemaakt. Puchki stro of de rieten van noodzakelijke lengte raskladyvaiut op van hout glaswaar en perepletaiut shpagatom. Oud polietilenovuiu film, ongeschikt voor ukrytiya teplits van en andere economische noodzakelijkheden, kunnen ook gebruikt voor de aanmaak matov zijn. Met het dit draaien op uitzicht op de homp van de film uit, naar overeenkomstige grootte dit of die parnika of teplitsy, door zelfs stratum lag stro, rieten, stebli kukuruzy of podsolnechnika. Het gebouw stratum dichtbij door ander stratum van de film van zelfde grootte. Dan met behulp van vet en lange naalden, speciaal fabriceerde voor deze doelen, dit "karpet" proshivaiut shpagatom. Zodanig waterproof maty - nezamenimaya de bescherming van parnikovykh constructies van de regentijd en natte sneeuw.

  In de conclusie wij beschouwen het noodzakelijk om te zeggen die zeer vele noodzakelijk en belangrijk voor de verkaveling adviezen niet weerspiegelingen vonden in dit hoofdstuk, omdat kandidatenlijsten op de thema's: Adapterend van de culturen op het stadsdeel, verwerkend van de voedingsbodem beneden de zaden, mesten, onder andere, receptie kompostov, bescherming van schadelijke dieren en ziektes, de methodes van groeiend van diverse planten en vele andere puur agronomic thema's niet liepen plan binnen en het profiel van editie presenteren. Noodzakelijk materieel ieder sadovod en ogorodnik zal in speciale periodieke literatuur en talrijke winsten, van welk en genomene onze adviezen vernemen.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Parnikovoe constructie"