Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Kollektsionirovanie

 • Dan slechts worden mensen niet ingenomen! Filatelisty met het angstgevoel wachten van de uitgang van nieuw posttarief postzegel. Numizmaty zamelen geldstukken, filumenisty - spichechnye etiketen, filokartisty - poste kaarten in. Besta en sobirateli reproduktsii, van de handtekeningen van uitstekende statesmen, kunstenaaren, schrijvers, wetenschappers.

  IN Norilsk unieke ontmoeting bestaan, bij wie behalve 70 ge. Reproduktsii, bestaan 2400 roman werkt sovjete en vreemde kunstenaaren en 3 1000 kunst boek verkondigde in 25 landen. De bedenker van de collectie - eigenaar bogateishei Leniniany die bestaaatt uit twee 1000 van reproduktsii schilderstuken en schilderstuken portretterend van Vladimir Ilicha Lenina, 400 roman werken van grafische voorstellngen, schilderstuk, elk meer van 100 1000 van het posttarief postzegels, 40 iubileinykh medalei, van 38© boeken en brochures omstreeks Lenine, van de arbeidsplaatsen van Vladimir Ilicha Lenina op vele talen.

  IN Leningrad collectie bestaan, bij wie wordt alles ingezameld die schrijft aan schaak toe. De ludiek ingestellen van XVI eeuw welk behoorde dumnomu boyarinu, tiuremnye schaak van laudatory myakisha, frontovye van vintovochnykh kinkhoorns en blokadnye van kartonnen. Chequered grondslagen van uralskikh Stones, Jap van perlamutra, efiopskie van ivory.

  Om en chetyrekhugolnye, smeris, zolver en zelfs farforovye, uvesistye en doordringend, hoe papieren, - van wat slechts geldstukken zullen niet aantreffen in de samenstellingen zamelden door de kapitein van de verwijderd zeil van Vladivostok in. Besta erin ontmoeting van het geldstuk met onderscheidene afbeelding, bestaan en zodanig, schilderstuk welk wordt door de tijdperk gegumd. Nieuwsgierig Engels-saxkaya kenen toe, otchekanennaya in XIV in. Unieke potomstvennaya "Narvityanka" hielp in XVI st af. In Narva shvedami. Maar de meest interessant in deze ontmoeting - de collectie van Russische monetaire symbolen: De geldstukken van volnogo Novgorod en Pskov, iubileinye roebels vrijgemaakt in verschillende tijdperk, geldstukken gaand in Borise Godunove en Ivane III, petrovskie altyny en polushki. Behalve drieenhalf 1000 van de geldstukken, in de collectie marineere de menigte bewoont van de monetaire symbolen van de verschillende landen van de wereld. Zeer interessant geld worden op bijzonder doek getypt.

  De samenstelling van het posttarief postzegels - filateliya - een van de meeste verbreid types kollektsionirovaniya. Hen niet alleen kinderen maar ook volwassene worden ingenomen. En dit niet per de avontuur. Het is doorgaans, de opbrengst van iedere postzegel of de reeks postzegels tijdperk brengt naar priurochen hereto of ander evenement in bestaan van land, naar iubileinoi datum door. Iedere postzegel - dit doddig, artistiek volbracht aanplakbiljet aantekening overwinningen en de verrichtingen van de natie, diverse historische evenementen, zapechatlyaiushchii de afbeeldingen van bijzondere politicus, wetenschappers, schrijvers, kunstenaaren, architecten. In de postzegels spiegelt zich het land leven af. Kollektsionirovat stempelt het is mogelijk chronologisch, t. Door hem. Ok opeenvolgingen van hun opbrengst, of met betrekking tot thema's. Daarbinnen schiften dat stempelt noodzakelijk om in chronologische orde te situeren.

  Met betrekking tot wat grondbeginsel collectie evenmin werd gecomponeerd, ze zal cultureel en cognitief tsennoet leix alsdan hebben, als collectie op een regelmatige basis wordt gecompleteerd, en postzegels worden vergast en worden met de inachtneming van de voorwaardes, conventioneel in filatelii opgeslagen.

  Postzegel wordt vkleivat in de gedenkboek aangeraad of kopieren-beeekt onbuigzaam boekband. Als postzegels worden door losse kopieen gekocht, veeleer dan volledige serie, better vkleivat hen in de gedenkboek waarna, hoe zijn alles selecteerde postzegels, noodzakelijk voor complete serie. Met het dit uitdraaien op uitzicht om onvolledige opbrengsten meer handig in zogenaamde klasserakh - gedenkboeken met het karton listkami te houden, waarover zijn bolstered boven de bef van cellophane voor zakladyvaniya postzegels.

  Totdat om postzegel (te begiftigen vooral gashenuiu) in de gedenkboek of klasser, zijn moet preliminarily otmyt, en dan raspravit en dor. Otmyvaya bluste postzegel uit, niet aangeraad strijken door de vinger oborotnuiu zijn kant aan, omdat het is mogelijk zijn knoeien. In otmyvanii uitblusten postzegels noodzakelijk om te traceren, om op de residuen van het dek ontpopten zich niet de voetspooren van de inkt welk werd uitgeschreven adres is een inkt kan polinyat en afgeschilderd de back-knarste van de postzegel, deformeren het aanvankelijke toon. Als postzegel nakleena op het dek helder kleuren, dan otmyvat zijn moeten in koud water, om de verf van het dek niet polinyala. Zodanig postzegel better otmyvat in tweeen. Zelfs better otkleit postzegel af overkapen wasem en als vroeg als later zijn otmyvat. Otmytuiu postzegel moet bibulous krant, door zorgvuldig raspravit alle zubchiki en prosushit ander vel van bibulous krant activeren. Dan voortvloeit te begiftigen zijn tussen twee werkbladen van zuiveren wit papieren, om door de homp van het karton door te lichten en om van boven twee-drie boeken uit te drukken als gemakkelijk drukpers.

  Niet postzegels uitbluste op geen rekening het is onmogelijk om in waterhoudend te verzaken: Door de regels filatelii, zij moeten door alle middelen met de kleefstof op back-pagina zijn. Als zodanig postzegel pomyalas, moet zijn op meerdere dagen beneden drukpers steken, bijvoorbeeld, in het vet reserveren tussen de werkbladen van blanco papieren.

  Nakleivat postzegel in de gedenkboek back moet steunen, door alle vlak tvloeit niet. Postzegel moet worden naar het vel van de gedenkboek zo aangebracht, om zijn het is mogelijk was pripodnyat, om hel water-zegel te schouwen, om zubtsovku te checken. Voor nakleiki van de postzegels moet de bef van de krant door de breedte ongeveer 1 en lengte 2 cm benutten.

  Op de postzegels met zubtsovkoi alles zubchiki en ugolki moet in complete instandhouding zijn. In de verbreking van de postzegels van hen van node in het eerst geval bijwijlen peregnut met betrekking tot lijn perforatsii (zubtsovki), toen zij zonder de moeilijkheid zullen losgaan, - en zubchiki worden weerhouden.

  Om te treffen yasnee water-zegel aan, moet postzegel door de voorkant onder op het glas bliudtse steken, eronder bodem om duister krant te begiftigen, dan om bliudtse een gebetene wateren in te schenken. Water-zegel prostupyat zeer onderscheiden. Niet bluste van de postzegel voortvloeit om in dor type op hel door te kijken, omdat van het water gummirovka bederft.

  Dikwijls verschillen postzegels van een en gelijke schilderstuk door van elkaar boel van prongs. Het kan worden met betrekking tot speciaal tablichke - zubtsemeru vastgesteld. Uit te rekenen prongs zonder zubtsemera het is mogelijk door de vergrootglas, maar dit is blij moeilijk en kan dwaling leiden tot. Sowieso moet bedienen die stempelde in de catalogus van prongs-ka bedoelt boel zubchikov niet met betrekking tot alle lengte van de postzegel, en op de interval in 2 cm. Bezzubtsovye postzegels te besnoeien het is onmogelijk.

  Gedenkboek met de postzegels moet oberegat van syrosti en in dat tijdperk bijhouden niet ook dichtbij naar furnaces of de legertjes van centrale verwarming.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Wereld uw uvlechenii"