Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Constructies van de kunststof materielen

 • Steeds meer wijde toepassing in ovoshchevodstve winst parnikovye constructies van de kunststof films en stekloplastika. Door bijzondere populariteit op sadovodov gebruiken polietilenovaya filmen, en daarvandaan. Om met te beginnen, de ze verreweg van goedkoper glas, en met betrekking tot de kwaliteiten in vele timt het excelleert. Geweten dat gebruikelijke glas verzaakt niet infra rode straalen, zonder welk planten kunan niet normaal ontwikkelen zich. Polietilenovaya film uitstekend verzuimt hel, ultrafioletovye en longwave infra rode straalen. Seconde, film vrijelijk verzuimt zuurstof en koolzuurhoudend zuur. Zonder deze gasfabrieken te leven kun niet. Het is derd, van morozoustoichivost polietilenovoi film presteert 70°. In svarivanii coatings voor parnikov kunnen worden de bronnen van zogenaamd open vuur gegolden: Elektropayalniki, kaarsstandaarden, spirtovki, kerosinovye lampen en zelfs elektroutiugi.

  Van andere types van kunststof films in ovoshchevodstve wordt gebruik poliamidnuiu aangeraad aan, polikhlorvinilovuiu en atsetobutilovuiu films - zij verschillen door rigidness.

  Van onbuigzaame kunststof materielen ongedeeld maken, handige en goedkope huisvestingen - Defensie hoofdletter. Zij wil activize wasdom en de ontwikkeling van diverse planten in de verbinding met het feit die in de pet hoofd zal hartelijke vormen en vochtige dampkring, en door de gering opening gedraagt alsmede verse luchte zuurstof. Zodanig Defensie hoofdletter oberegaiut niet enkel van de hekje perepadov temperaturen maar ook van schadelijke dieren die vooral gevaarlijk in de voorjaar van.

  Naar het aantal van eenvoudigste constructies van de kunststof film behoren tot karkassen stationaire, perenosnye of, op welke wijze hen anders naam, plenochnye tonneli. In zodanig constructies kunnen worden de zeer vroege oogsten van ovoshchnykh culturen, gewonnen vooral als hen vysadit rassadoi.

  Niettemin ieder ovoshchevodu, totdat om aan de installatie van deze constructies zich te begeven, tvloeit om alle "pro voor en contra" te beraadslagen. Deze advies wij willen lenen in de verbinding met het feit die achter plenochnymi de constructies van zodanig type (ook, net zo voor elk parnikami) noodzakelijk permanent prismotr uit. Zonder het dagblad zendend, van poliva en duister-erbuit (in sterke zonne opheldering) moeilijk zullen goede resultaten ontvangen.

  Eenvoudigst karkas met betrekking tot het kandidatenlijst maken van de staven ivnyaka, topolya, leshchiny, verby, en als mogelijkheid bestaan, van de bedrading secheniem 6 - 8 mm welk voortvloeit te tuigeren van de roest (om te schilderen of om obrezkami films) te verdraaien. Duzhki maakte van de bedradingen van of staven, zal karkas vormen, waarover strak wordt film getrokken. Beeindigt provolochnykh duzhek noodzakelijk om naar van hout kolkam, vbitym in land op de diepte niet boven 30 cm zich te verbinden. Provolochnyi karkas kan zijn maakte perenosnym. Met het dit draaien op uitzicht duzhki op de bodem krepyat naar van hout doellatten of privarivaiut, als karkas posazhen op metallieke tabakspijp uit.

  Ovoshchevody-amateurs benutten voor het karkas soepele kunststof tabakspijpen (bijvoorbeeld, polikhlorvinilovye) door de diameter van 13 tot toe 15 mm. Deze tabakspijpen op een afstand ongeveer 1 m van elkaar vtykaiut in de voedingsbodem op de diepte tot toe 30 cm in de vorm van de arcs en door obtyagivaiut film. Film moet worden strak getrokken, met het dit uitdraaien op uitzicht zijn van beide leden noodzakelijk namotat op van hout battens welk dan tvloeit prikopat door land voor of te repare dichtbij mee alle karkas haakt.

  Perenosnye karkassen - zeer handig in de ontginning van de oprichting van het mannelijk lid welk zullen meerdere seizoenen voorleggen. Hen kunnen in elk plaats van de verkaveling vastliggen. Sooruzhaetsya perenosnoi karkas in de volgende weg: Van twee longitudinal battens secheniem door 4X5 cm en lengte 4 - 5 m en drietal transversal battens door de lengte 1,6 m, twee van welk krepyatsya met betrekking tot boorden en te midden van, maken van hout karkas. Het is mogelijk boven voor van hout battens repare bedrading. Met het dit draaien op uitzicht in de longitudinal vensterramen van prosverlite opening met betrekking tot de diameter van de bedrading - 6, 8, door 10 mm diepte 2,5 - 3 cm uit. In deze openingen de einden invoegen van arcs van de ijzerdraad welk noodzakelijk om met een uitzicht betreffende de bescherming van de roest te schilderen.

  Voor prochnosti karkas in twee-drie plaatsen voortvloeit om door de touw te koppelen of Aluminium bedrading, en beeindigt zijn om naar uiterst transversal battens aan te brengen.

  Teplitsy met plenochnymi ukrytiyami schrijven aan elk meer, naar ingewikkelde constructies, toepasbaar voor lange toepassing toe. Erin kunnen worden grostes praktisch het hele jaar verbouwd. De kandidaat van agronomical beta's V. D. Davydov zal een van de constructies van zodanig oprichting van het mannelijk lid aanraden. Teplitsu door het plein 24 m2mozhno om van van hout battens te fabriceren en om door de film te dekken.

  Teplitsu noodzakelijk aan te bouwen bijster nou ontvlammen solntsezashchishchennom van vetra plaats. In de richting van van de noord op het zuiden zegel rechthoek door de grootte 6X4 m. Met betrekking tot het lijn vyryvaiut sloot door de diepte 30 - 50 cm en maken kelder (t. Door hem. Vul zijn door stenige, ballast of andere materielen). Met betrekking tot de hoeken van de rechthoek vkapyvaiut verticaal paardenstal en af vanboven onbuigzaam consolideren longitudinal en transversal brusia (rigeli). Op transversal rigelyakh richten podkosy, de battens van de ruk, zijdelings en inner lager stoyaki op. Na bepalend van het karkas ukryvaiut het door filmen. Zijn noodzakelijk naar bolster boven zodoende, om ze nergens niet vzduvalas, anders filmen lang van niet prosluzhit.

  In de ontginning allerlei van de constructies met plenochnym strijkende noodzakelijke om volgende zich te herinneren:

  • In verhite tijdperk film priotkryvaiut of helemaal losbranden, om planten waren niet overheated;

  • Alle plenochnye constructies voortvloeit te situeren met betrekking tot lengte van de noord op het zuiden - dit trekt hen osveshchennost aan, progrevaemost en de oogst brengt van planten op;

  • Plenochnoe strijkend per vierkante meter moet van 150 tot toe 500 openingen (afstand tussen openingen van 5 tot toe 8 cm) hebben. Openingen kunnen zijn maakten met behulp van dreli juist op de kadet (de diameter van auger van 10 tot toe 12 mm). Perforirovannaya zodoende film de toegang verzacht van de lucht, geluidsscherm de binnendringing van de regenwater om aan te plant niet.

  Perforirovat film het is mogelijk en door andere methode: Om zijn in meerdere strata te plooien en probit openingen door het metaal tabakspijp met acuate beeindigt, de diameter van de tabakspijp 5 - 6 mm, afstand tussen openingen misschien van 25 tot toe 30 cm.

  Zeer belangrijk correct vykroit film voor het karkas strijkend. Voor prochnosti noodzakelijk, om de lengte van otrezannogo de homp van de film was op 130 smbolshe de lengtes van de zelve karkas, om het is mogelijke was bijstere inktkoker ukryt tortsevye kanten, breedte ook moet meer op' 30 smshiriny karkas zijn. Deze wil versimpelen de film vasthechting met bokov.

  Totaliter de gevallen film moet sterk en dicht bolstered boven op het karkas zijn. mak Dit met behulp van chetyrekhgrannykh of om battens. De film boord in 2 - 3 vitka nakruchivaiut op de batten, en dan erop pribivaiut ander batten.

  Om werd ontzagwekkend gekregen en zelfs shov in bracer twee polotnishch, nemen twee metalliek battens, steken tussen hen plakten einden zo aan, om zij kwamen voorwaarts van de boord van battens op 2 cm en, op zijn gemak gedragend het vuur bron mee de boord van de film, lasnaad zijn winnend whereat ontzagwekkend en zelfs shov.

  Oud, antiquarisch film slecht brengt restauratie klein. Zaklepat gaten het is mogelijk maar door de homp nieuw, niet respectievelijk antiquarisch filmen. Whereat onder noodzakelijke podlozhit grondslag, obituiu door de tandvlees of de meerdere strata van het doek (elk, behalve de zijde en sintetiki), en van boven op de film om cellophane of elk krant uit te drukken. Voor agglutination in het algemeen gebruik utiug.

  Geregeld bezoeken kopen film in de kadetten op de versmaaten of met betrekking tot gewicht. Whereat noodzakelijk om te weten die in de lijvigheid van de film (bijvoorbeeld, polietilenovoi) 0.05 mm in 1 kg wordt 20 m2, en in de lijvigheid 0.1 mm in 1 kg - 10 m2 gevormd.

  Vele ovoshchevody gebruik poliamidnoi filmen perfol (PK-op). Ze is achromatic, steklovidna. Ertussendoor bijstere ontsteken inktkoker verloven ultrafioletovyi.

  De afmeting van de film verreweg bewegen aangeschoten van de temperatuur en vochtigheid. In de verkoeling en uvlazhnenii de lengte van de film vergroot tot toe 15%, breedte tot toe 8%, in de uitbouwing van de temperatuur deze afmeting consistent met de vermindering. Daarvandaan in de film aanschieten karkas maken pripusk per lineaire versmaat 12 - 15 cm met betrekking tot lengte en 8 - 9 cm met betrekking tot breedte beddengoed film prodolgovatymi puckers.

  In benuttend van deze film noodzakelijk om zich te herinneren die ze absorbeert een groot vele vlagi (tot toe 12%), nabukhaya, zal knapzakken met waterhoudend vormen. Water noodzakelijk stryakhivat van de film na regen. De hoek respectievelijk de hangen van het karkas, ukryvaemogo poliamidnoi film, moet 27 - 30° zijn.

  Mengsel film door plaken PK-5. De doordringend stratum van oorzaak plaken op de zoom een van poloten, erop de zoom leggen van de seconde canvas, en styk progrevaiut verhit utiugom.

  In plenochnykh constructies het hoogtepunt van elk karkas moet niet minder 40 cm zijn. Dan planten wil niet soprikasatsya met de film. Deze wil veilige hen van obmerzaniya in de koude tijdperk van jaar en zonne brandwonden in de voorjaar van.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Parnikovoe constructie"