Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Meerdere adviezen naar de amateurs van boeekt

 • Zelfs kleine persoonlijke moet boekerij komplektovatsya met de vergoeding voor bepaalde vereisten en regels. Allereerst noodzakelijk om catalogus te componeren. In beschikbaar in de catalogus lijsten van node op een regelmatige basis vpisyvat ieder verkregen boek.

  Voor de catalogus kan zijn gebruikt vet-boek kopieren. Maar als van de boeken behoorlijk wat, dan tvloeit zavesti bestand voor. Boekerij kaart wordt twee kopieen gedempt: Alfabetisch bedenkers andere - met betrekking tot thema gebied. Het werk van een bedenker voortvloeit om zodanig orde een aanvang te nemen: Aanvankelijk de complete werken, toen het losse werken in alfabetische orde met betrekking tot hun titels.

  Om gemakkelijker was om met de catalogus te werken, voor ieder hoofdstuk en paragraaf noodzakelijk om razdelitel, t te verstrakken. Door hem kartonnene kaart met de raming op 1,5 - 2 cm hoger boven de boekerij kaarten. Erop de titel van het hoofdstuk of paragraaf wordt bestempeld als. Wordt aangeraad kaart-razdelitel om in lichtende kleur te schilderen.

  Handschriften en boeken met jaren, net als mensen, vooruitgang in jaren. Boek utrachivaet rek, trepletsya, "ziek" type koopt. Principiele oorzaak - de zwenken van de temperatuur en vochtigheid verontreinigden lucht. De gevaarlijke vijanden van het boek: Verwekker, plesen en insecten-schadelijke dieren. Bijzondere afbreuk te boeekt oorzaak torren: Kozheed, muchnoi tochilshchik, indoor mol. Lichinki torren en bezweren worden in de boekband of tussen de werkbladen van het boek, podtachivaiut zijn, proedaiut "corridor's verbergd. Insecten zijn gevaarlijk niet alleen wat de zij letterlijk van poedaiut boek, zij zijn en de klaploperen van gribkovykh ziektes. Gevaarlijke zij wat verwonding kan worden leix dan, ontdekken. Wanneer lichinka draait zich in van tor of mol.

  Boeken gebesmet door de insecten, noodzakelijk om dezinsektalem of flitsidom te vergasten. Met het dit uitdraaien op uitzicht compositie wordt in pipetki gedraaid en wordt door de drop voor de boekband veroorzaakt. Het is mogelijke hiertoe in toepassing brengen en andere, modern direct toegankelijk bestempeld als voor de slag met de insecten. Na zodanig verwerkend van het boek zavorachivaiut in de krant en houden - twee weken in dicht geslotene doos.

  Gevaarlijk voor de boeken en stof welk zelfs in onbeduidende vochtigheid razlagaetsya en de ontwikkeling draagt van de zaden naar en verschijning pleseni bij. Vooral ruime afbreuk oploopt te reserveert plesnevyi gribok. Het van belangrijkste vozbuditel ostrozaraznykh de ziektes van boeekt. Aanvankelijk plesen schijnt op counterfoils en de boekbanden van de boeken, door latere voorspellende gele-sero-groene plekken werkbladen deken, sedaya whereat tekst. Plesen op de boeken schijnt in rauw, slecht huisvestingen ventileerde. De accuraate wijziging van de temperatuur ook de verschijning draagt van gribkovykh de ziektes van de boeken bij.

  Om op welke wijze het is mogelijk dolshe de leven prolongeren van het boek, noodzakelijk om belangrijkste vereisten te verrichten. Deskundigen gevestigd die boeekt liefde sober en afwezig-uitgemaakt hel, temperatuur 16 - 18° met familielid vochtigheid 50 - 60%. Boekenkast en planken van node meer dikwijls protirat en om te ventileren. Boeken erop moeten vrijje staan, dan ernaar wordt de toegang van de lucht verzacht. Voor de slag met de stof afnemen kan gebruikt pylesosom zijn. Van node nu en opnieuw perekladyvat en om boekenkast en planken te heroverwegen. Aangestokene of "zieke" boeken om te isoleren en alle ineens om sanobrabotke te onderwerpen. Boeken aangestoken pleseniu, worden vergast 2%-nym door de verdunning formalina (van hem blijft niet van de plekken op papieren). Het is noodzakelijke zich te herinneren dat behandeling tvloeit om in 'probationary afdeling'en voor, t te vervullen. Door hem. In losse dozen (zelfs better buiten de huisvesting, waar verblijven boeken), om kwesties pleseni niet pereselilis op "gezonde" boeken.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Wereld uw uvlechenii"