Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Eerste hulp (onderdeel 2)

 • Als wordt ontdekken die van de machine kreeken stiralnyi verdunning, moet zijn uitschakelen, perevernut omgekeerd en om het lek plaats vast te stellen. Het is meest naar de loop schijnt in de plaatsen van beukend naar de doos en naar de pomp van de vlakgom hoses. Podtyanite schroeven khomutov, krepyashchikh hose, of verdraaien izolyatsionnoi door koordvormig hose in de plaats ervan beenbreuk - en doos podtekat zal niet worden. Op de tijdperken tijdens stirki pomp haltes om waterhoudend op te pompen. In dit geval moet vynut van de doos linnen en aantreffen, was niet balled boven met de afrastering overheen slivnym opening van de doos. Door zijn gewapperd, perevernite machine en de betrouwbaarheid controleren van striemend van de katrol van de pomp. Als oslab stopornyi schroef op de katrol, podtyanite het. Aantref (vertrouwen het type van machine), prikasaetsya hetzij katrol van de pomp naar de katrol van de motor, niet oslab hetzij riem van de pomp. Ontdekte mankement onmiddellijk elimineren.

  Stirku linnen, vyleite verdunning en door alle middelen door promoite water en protrite nasukho tryapkoi lichaam, doos en tsentrifugu voleindigd.

  Dan meer geregeld bezoeken jullie zullen naar de "bevlieging'en van de machine opletten en om aanleidingen genererende hen te verwijderen die nadezhnee ze zal werken.

  ...Pylesosu. Beginnend de auroral zuiverend van het appartement, jullie, als immer, sluiten pylesos in. Maar die het? Motor werken alsof normaal, wordt gewoonlijk het dreunend, en stof verblijf op de plaats vernomen. Pylesos niet vtyagivaet zijn.

  Totdat aan te belanden op een beslissing om het in de winkel te dragen, aantreffen, tamelijk hetzij dicht wordt soepel hose met de ajutage van de invoer opening pylesosa gekoppeld. Als deze verbinding wil het bleek betrouwbaar, otsoedinite hose en de palm controleren van vsasyvanie lucht op de invoer opening pylesosa. Als podsos bestaan, controle, niet zabit hetzij hose, zal ertussendoor wapperen, aandachtig examineren het vlak van hose, niet hetzij erop skvoznykh beenbreuken verzuimende lucht. Whereat nemen in de rekening die khlopchatobumazhnaya opletka op hose kan beenbreuk verhullen. Verwonding ontdekken, verdraaien hose in de beenbreuk plaats izolyatsionnoi lint, en pylesos opnieuw zal prima werken.

  Moeten het werk van de borstels schouwen, om te checken, niet sbivaiutsya hetzij zij in shchetkoderzhatele (zweven niet). Als borstels sterlis en staal kleinere 10 mm, hen moeten nieuwe een of anders vervangen. Betrouwbaar contact met verzamelaar afleiding kan zijn niet en alsdan, wanneer oslabnut prizhimaiushchie vering. Voor het mankement obviation onthullen pylesos, otvernite hoofdletter op shchitoderzhatelyakh en vynte borstels. Bespan vering, pomenyaite borstels (als dit noodzakelijk) en zavernite hoofdletter. Als borstels strakke, prigonite hen met betrekking tot grootte shchetkoderzhatelya binnenkomen. Voorafgaand aan om borstels te vestigen, sduite koolstof stof van verzamelaar afleiding, namotaite vatu op spichku of bedrading, vochtigheid zijn in het animo of in odekolone en protrite de verzamelaar afleiding van de motor (plastiny welk beroeren koolstof borstels). Whereat bijwijlen draaien zich hand anker.

  Kan en geschieden zodat na het insluitsel pylesosa het motor zal niet werken. Dan storing het zal noodzakelijke op zoek in elektroprovodke of in de zelve motor.

  Als en rozetka, en koord is gezond, moet schakelaar pylesosa afdoen en om het af te lezen. mak Dit is het geval: Koppel pylesos van elektroseti los en otsoedinite van de schakelaar gaand naar hem beeindigt van de bedrading. Dan hen koppelen, minuya schakelaar. Opnieuw insluiten koord koppelen in rozetku. Als pylesos zal beginnen om te werken, de aanleiding beduidt van de storing - schakelaar, en het voortvloeit om nieuwe een of anders in te boeten. Als en nu pylesos zal niet werken, wil moet motor aflezen, en dit kan zijn maakte slechts in de winkel.

  Op de tijdperken in het insluitsel in het net daarbinnen pylesosa schijnt sterke braam en skrezhet. Onmiddellijk uitgeschakeld pylesos, onthullen het, branden pylesbornik en controle turbines ventilyatora los. Zodoende sommige geslagen wat-nibud thema's (geldstukken, knoppen). Schrap hen. Whereat opleten om turbinok ventilyatora te vermelden: Niet pognuty hetzij klingen, niet oslabli hetzij noten van striemend. Als klingen pognuty, netjes hen verbeteren. Op gelijke tijdperk controle pylesbornik. Geretene plaatsen van of rasporotye shvy tas zasheite. Te gommen pylesbornik zal niet aangeraad worden, omdat na stirki materieel kan zitten en de toegang van de lucht erin zal verstopt worden. Achterstanden verwijderd, zamelen pylesos in en het controleren in het werk. In de assemblage zwenk bijzondere aandacht daarover, om tandvlees tussen razemnymi de delen van lichaam dicht was geklemd door de kastelen.  

  Niet veronderstellen de hekje verdraait van hose en koord. Het is vroegtijdig, na ieder zuiverend, louteren pylesbornik en filter.

  Lang werk pylesosa zonder periodiek schakelend kan van de handeling motor uitmaken. Daarvandaan na iedere 50 minuten van het werk maken 10 - 20-minutnyi pauze.

  Het is onmogelijk namatyvat koord op hartelijk lichaam pylesosa: Dit kan worden lichaam schilderstuk geknoeid.

  << Vorige pagina


  Alle materielen van het hoofdstuk 'Het is noodzakelijk om ieder te weten"