Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Sadovody vertelen

 • Gouden karpet van de herfst opavshikh loof in de tuin tait in zelf ruimere toevalligheid voor de bomen en bosje. Menigte onzichtbaar door van niet gewapend oog de kwestie van de gevaarlijke ziektes van sadovykh gevondene zichzelf beplant in het loof betrouwbaare toevlucht. Hier de kwesties winteren van parshi appelboom en peren, pyatnistostei, van de roest, antraknoza smorodiny, van muchnistoi dauw kryzhovnika, van de grijse klei van de bessen van aardbei en andere ziektes over. Beneden het loof ukrylis op zimovku en de schadelijke dieren van de tuin. Zal voorjaar komen, en kwesties ozhivut, pridut in de motie insecten, zullen de vredonosnuiu activiteit op de knoppen, bloemen, loof, vruchten vernieuwen.

  Slag met de vijanden van de tuin moet rechter buiten de herfst beginnen. Inzamel en brand opavshie loof, en bleef zorgvuldig door zadelyvaite het verloop van stratum. InZamelde loof kan bedded zijn en in kompostnye opper, maar dan door alle middelen af bovenstaand om hun door stratum landen, van de turf te dekken.

  Zullen niet loof verblijven op de winter in de tuin - kleiner zullen van de beslommering volgende jaar met betrekking tot opryskivaniiu en polivaniiu bomen en bosje tegen schadelijke dieren en ziektes.

  Nadzemnye de delen van appelboom (stengel en vertakkingen) weerstaan de temperatuur reductie tot toe - 45°, en wortels zonder ukrytiya sneeuw kan zelfs in de vrieskou 10 - 12° (op peer in - 9°) verongelukken.

  Raspustivshiesya de bloemen van de appelboom worden zamorozkami in 1,5 - 2°, van en nakomeling zavyazi vruchten en in 0.5-1° geschaad.

  De knoppen van plodovykh bomen beginnen nabukhat, wanneer de stabiele gemiddelde dagelijkse temperatuur van de lucht wil exceed+5°.

  Niet duidelijk waarom wordt alle abnormaliteiten in krone plodovogo boom om door leix sadovym mes geadministreerd of piloi te lappen. En omdat op de tijdperken kan worden ontbeerd en zonder deze instrumenten, vooral in sadovodstve amateur.

  Hier is, bijvoorbeeld, in krone boom helaas wordt staak gesteld beschikbaar. Ze de wasdom stremt van andere vertakkingen, zaglushaet hen, en zelve verbouwt slecht. Het is eenvoudiger, natuurlijk, zijn srezat. Maar zodanig vertakkingen misschien meerdere. En hoeveel in dit geval zal naar de boom van de wonden, lang van niet zazhivaiushchikh en negatief roerend navolgend het toestand veroorzaakt worden!

  En zodanig aftakking toetsen met de voorzichtigheid ottyanut terzijde, om zich te buigen of om zo te tillen, om ze ontpopte zich in vrijje kamer krony en hinderde niet andere een of anders. Als dit wordt, dan repare zijn in zodanig positie gekregen. Hiertoe kan gebruikt van hout battens-cambrel of touw, bedrading, lading en t zijn. P.

  Totaliter de gevallen belangrijk leix: Zal geen verwondingen van de dop van de vertakkingen veronderstellen. Beneden cambrels en in de plaatsen van grendelend moet worden zachte gebouwen gestoken, en later moet opletten, om obvyazka niet vrezalas in de dop van de vertakkingen welk, als is gekant, verdiken zich.

  In dit luik ruimere waarde presenteert niet geniepige huisvesting enkel sadovodov welk kan soorudit ieder. Vozmite batten en twee bef van ontzagwekkend doek door de breedte 2 - 3 cm. Tegen het eind battens vbeite met betrekking tot kleine anjer zonder bonnets. De bef van het doek obernite om wezen thema verwerping van vetok en repare op de anjers. Zodanig huisvesting (treffen Schilderstuk) niet dop schaadt, en nut zal ruimere uitlenen. Rastyazhka vertakkingen noodzakelijke slechts een zomer. Later zijn het is mogelijk zal losbranden, en aftakking zo en zal in imparted naar haar positie blijven.

  En in onze dagen, khot en ongewoon, maar geschiedt die in de tuinen schijnen kroty. Onwetende logementhouders proberen worden van deze beest afgeholpen. Om krotami geen behoefte te bevechten, omdat nut is van hen voorbij de afmeting groot vergeleken met die hinders welk zij dragen sadovodu.

  Krot - insectivorous beest. Prodelyvaya in land corridors, het poedaet een grote velen lichinok, schadelijk voor planten khrushchei (Mogen torren) van winterend geval-wurmen ognevki belastende bessen smorodiny en kryzhovnika, sliznei en vele andere schadelijke insecten bevolkende voedingsbodem. Sadovodu zeer moeilijk om zodanig schadelijke dieren van de tuinen te bevechten, en krot hier kan ruimere dienst wedergeven.

  Waarheid, krot vernietigt en getroffene erop weg ongevaarlijk dozhdevykh wurmen, en beneden ondiepe planten, op de tijdperken priminaet hen verhaald. Maar zato krot nooit podgryzaet wortels plodovykh en ovoshchnykh poot. Ok, en als krot ook khozyainichaet in de tuin, het vylavlivaiut zapadnyami welk stelen beschikbaar met betrekking tot krotovym moties.

  Ongevaarlijke en sadovye zwarte miers. Op de bomen van hen bekoren zoete aanzettingen smoulder welk zij eten. Als op de boom niet tli, er en geen miers. En hier is, bijvoorbeeld, rode khishchnye miers ook brengen onschatbaar nut vernietigende de talloze menigte van rupsen en andere insecten - de schadelijke dieren van de bomen en vooral bosje. Een gezin van zodanig anthill voor de zomer vernietigt tot toe 3 - 5 miljoen schadelijke insecten.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Verkaveling en postroiki erop"