Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Algemene kandidatenlijsten begin sadovodam

 • In dit hoofdstuk wij willen gesprek slechts omstreeks de keuze voor de tuin van plodovykh rassen en merken, omdat naar prisushchie aard van economisch waarde voortekenen verrijzen van de invloed van de persoon op de biologic natuur van plant.

  In 'De adresboek van sadovoda' beneden de editorship de arts van de agronomical beta's van professor V. K. Konijn spreken van wat met betrekking tot vereenzelviging I. V. Michurina merk de succes beslist van alle materie:"...Brandmerk hedenen verbeterd door persoon plant, bekwaam om ruime oogst van te geven en hogere kwaliteit vergeleek met nesortovymi posadkami". En dit, Real, zo, voor zonder goed geen goede tuin brandmerkt. Ruimere urozhainost en de superieur kwaliteit van de vruchten verbouwd in de tuin, wordt het sortovym door de compositie vastgesteld. Het is daarvandaan voormalig, dan om tuin te beplanten, noodzakelijk correct om voor hem beste merken met betrekking tot ieder ras te selecteren.

  Toestand en kolkhoznye pitomniki verbouwen de yearlings van de dozijnen plodovykh van de rassen (appelboom, peer, kweepeer, pruim, alycha, abrikoos, perzik, vogel-kers, vishnya, inzhir, van de granaten, khurma, vinograd, walnoot, amandel, funduk, ryabina, gebruikelijke en chernoplodnaya, kryzhovnik, duister, wit en rood smorodina, sadovaya krupnoplodnaya aardbei en andere), poosje meerdere de merken van ieder zodanig ras raionirovany voor dit gebied en zones, van het gebied.

  Het is totaliter begrijpelijk, naar dat iedere eigenaar van individuele tuin noodzakelijke om plodovye en yagodnye planten zodoende rond te delen, om de privation van het gezin in verse vruchten, bessen, grostes en in de producten van hun verwerking was vergenoegd ten is mogelijk van het elk meere lange tijdvak van jaar.

  In de tuin noodzakelijk om de verschillende rassen van plodovykh bomen te hebben: Appelbomen, peren, vishni, van vogel-kers, pruimen, en waar gelaten klimatisch voorwaardes, ook abrikozen en perziken. Van node in iedere tuin en yagodnik - aardbei, malina, smorodina, kryzhovnik.

  Ieder ras in priusadebnom tuin moet worden de merken van de verschillende termen van maturation - van de meest vroeg tot toe de meest belated gepresenteerd. Dit beduidt niet die noodzakelijk om tal van merken te hebben. Het is zelfs, als hen zullen een gebeten, het is aanbevelenswaardig, om zij tzeiden niet elkaar met betrekking tot de term van maturation voor, en pospevali in verschillende tijdperk en in dit luik elkaar vulden.

  Behalve plodovykh en yagodnykh planten, in de tuin tvloeit om zodanig vysokovitaminnye voor en geneeskrachtige planten ryabina chernoplodnaya, limonnik, kalina, oblepikha e.a. te verbouwen.

  Als het stond reeds bij, in de tuin wordt plant raionirovannye in dit gebied van het ras en merken aangeraad aan. Kunnen worden ook merken van het nummer raionirovannykh in naburig (dichtbij met betrekking tot territorium) gebieden geselecteerd. In de selectie van de merken van de appelboom, van peer en andere plodovykh culturen voortvloeit otdavat voorkeur te brandmerkt skoroplodnym, slaboroslym en elk meere paardenstal naar de ziektes, slag waarmee in de omstandigheden van de gering individuele tuin zeer ontrievend.

  Wij niet stellen doel om in het detail omstreeks de merken van vele plodovykh in en yagodnykh culturen voor te schrijven. Soshlemsya opnieuw op speciale literatuur met betrekking tot deze vragen, bij wie is enounced beta - pomologiya of plodovoe sortovyvedenie.

  Ieder sadovodu, alle het meere begin, imperatief willen dichterbij naar de kennis maken met met pomologiei, omdat deze beta de veelzijdige bestuderingen doet van de merken in diverse pochvenno-klimaticheskikh voorwaardes met een uitzicht betreffende de selectie best van hen voor fabricerend vozdelyvaniya in de bepaalde gebieden van land. Dit juist wat noodzakelijk voor jullie, geachte lezers.

  Wij in summier willen zeggen leix omstreeks de zelve verbreid plodovoi cultuur - naar de appelboom, omdat ze bijzondere populariteit benutt op amateurs-sadovodov. En year after year schijnen nieuwe merken uitgevoerd selektsionerami.

  In het zuiden gebieden bijstere inktkoker van vyzrevaiut de appelboom van hoge-kwaliteit merken - Renet Simirenko, Jonatan, Krant renet, Rozmarin, Aport Alma-atinskii, Kalvil snezhnyi, Vagnera, Parmen winter goud en andere.

  In de gebieden van Het centrum, Byelorussia, Pribaltiki appelboom ook bijstere inktkoker verbouwt, maar merken als vroeg als ander: Antonovka, Korichnoe, Pepin shafrannyi, Melba, Anijszaad, Papirovka.

  In de gebieden van De noord, van De oeral, Siberie en Verre oosten proizrastaiut in opene vorm (zonder ukrytiya) slechts vergelijkenderwijs melkoplodnye merken - Renetki en indigeen zimostoikie bastaard vormt.

  Nepopravimuiu dwaling gaan van sadovody-amateurs kopend materieel in de gebieden uit, waar klimatisch voorwaardes accuraat onderscheiden van de plaats van hen toekomst proizrastaniya.

  Vele sadovody de-amateurs van de noord gebieden proberen om de yearlings van teploliubivykh plodovykh planten - van de abrikoos, van vogel-kers, van de walnoot en andere, en iuzhane inkoop kryzhovnik, duister smorodinu en t te verkrijgen. P.

  Het is uiteindelijk, en die en andere doorbrengen tijdperk stelde van de thema's teleur die teploliubivye planten op de noord vymerzaiut, en yagodnye planten lenende goede oogst in de noorderbreedtes, slecht verbouwen en alles behalve niet plodonosyat op zuid. Daarvandaan yearlings voortvloeit om in dichtstbijzijnd pitomnike aan te kopen.

  In collectieve amateur tuinieren kan zijn had ruime pakket plodovykh van de rassen en merken, bouw in het gebied, - van de appelbomen, winter, van de herfst en zomer merken, vishen erbuit en yagodnikov gegoten.

  Van yagodnykh culturen alle overheen de plaats bijstere inktkoker verbouwt en plodonosit sadovaya krupnoplodnaya aardbei. Aardbei is een plant vechnozelenoe, ze niet sbrasyvaet loof in de herfst van. Het is daarvandaan zeer belangrijk, om zij in de kleinste mogelijke tijdperk waren ukryty sneeuw. Toen zij niet verongeluken. En vroeg in de voorjaar van, zodra zal sneeuw losgaan, continueren de zhiznedeyatelnost.

  Begin sadovodam-amateurs voortvloeit om zich te herinneren die met posadochnym materieel gebracht van andere gebieden, kunnen worden in de tuin van gevaarlijke schadelijke dieren afgezeken en ziektes en om zware schade niet enkel zichzelf, naar niet enkel de sadovomu team naar maar ook volledig landbouwgebied te veroorzaken.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Verkaveling en postroiki erop"