Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

Sappen van de grostes

 • Morkovnyi het sap better van allemaal om in de herfst van van de ondiepte en geschaad korneplodov toe te bereiden. Wortel zorgvuldig drijven in de koude water, izmelchaiut en otzhimaiut aan. Als van mechanische huisvestingen niet, dan korneplody strijken op terke en otzhimaiut in marlevom meshochke aan.

  Voor pridaniya prettige smaakvermogen en uitbouwing pitatelnosti in het sap is aanraadde aan voegen gelijkmatige boel 10%-nogo siropa toe, kan gering acidulated door de citroen zuur zijn.

  Sap razlivaiut in elk glas posudu en voor 20 - 25 minuten sterilizuiut, dan ostuzhaiut en filtruiut, protsezhivaya door marliu of flanel. Alweer een aanvang nemen sap razlivaiut in de flessen, scherm hun door de kurken en monding kastriuliu. Op zijn bodem wordt podstavka gestoken, of meerdere strata marli, of, tenslotte, de stratum van de stro, om flessen niet bodem beroerden. In kastriuliu nalivaetsya koude water en kipyatitsya 20 - 25 minuten. Dan flessen koel en zakuporivaiut. Bijstere inktkoker zalit gorlyshki surguchom.

  Voor de toebereiding van tomatnogo sap gebruik mondige vruchten, ervan is aanbevelenswaardig een merk. Tomaten zorgvuldig drijven in koud water aan, schrappen plodonozhki en opnieuw drijven. Ondiepe vruchten snijden hand-en-half, ruim - op acini en gestoken monding emalirovannuiu kastriuliu. Voeg ongeveer 15% wateren en smoorhi tot toe razmyagcheniya vruchten toe. Kreeg piure protiraiut skvoz bolter. Sap nalivaiut in emalirovannuiu kastriuliu, smoorhi tot toe 80 - 85° en razlivaiut in de flessen. Hen sterilizuiut in de kook water en zakuporivaiut.

  Kool sap kan worden van twee types gewonnen: Van vers en van kvashenoi kool.

  Kvashenie gedrag met betrekking tot gebruikelijke, bijstere gerenommeerde technologie. Won whereat sap stsezhivaiut in sterilizovannuiu emalirovannuiu, glas of van hout posudu en weersta 3 - 5 uur tot toe osvetleniya. Sap met de voorzichtigheid, als niet naar vzmutit sediment, protsezhivaiut door dubbel stratum marli of flanel, podogrevaiut tot toe 70 - 80° en razlivaiut in de flessen.

  Voor het sap toebereiding van verse kool zijn drijven aan, izmelchaiut, vyzhimaiut sap. In het overblijfsel respectievelijk de een verschil bestaan in de constructies: Tijdvak osvetleniya verlengt tot toe 12 - 14 uur.

  Kan worden de zurige smaakvermogen van de kool sap voegend erin zoetsappig sirop verminderd. Pasterizatsiiu flessen met de kool sap gedrag door gebruikelijke methode.

  Sap revenya kan worden van neogrubevshikh chereshkov gekookt. Listovuiu plastinku snijden (erin overheerst shchavelevaya zuur, en in chereshkakh - yablochnaya). Chereshki louteren van volokon en drijven in koud water aan, snijden op acini met betrekking tot 2 cm, blanshiruiut 1 - 2 minuten en daling in koud water. Van okhlazhdennogo revenya otzhimaiut sap. Het is bijstere inktkoker om in gereed sap 1/3 karmijnrood, zemlyanichnogo, van smorodinovogo of elk andere sap toe te voegen.

  In het sap toebereiding van ogrubevshikh chereshkov shchavelevuiu zuur belegeren door het krijt. Op 10 l het sap van beretsya 15 g tolchenogo krijt, mengeling zorgvuldig razmeshivaetsya, naar de om haar moet schenken om te worden gebestreden erbuit 9 - 10 uur. Sap filtruiut door dubbel stratum marli of flanel, razlivaiut in de flessen en sterilizuiut.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Verkaveling en postroiki erop"