Vaш domVaш domVaш domVaш domVaш dom

De spant agglutination

 • Voor het meubeltje instandhouding in diverse stolyarnykh werken worden klei gegolden: "PVA", "PVA-en', "PVA-m', alsmede "Kunststof stolyarnyi", "Kleefstof kazeinovyi" (in gruis) en "Kleefstof benig" (in de tichels). Ontzagwekkend en vodostoikie shvy zal "Kazeinovyi kleefstof", "Kunststof stolyarnyi" uitlenen. Minder alle handig in het gebruik benige kleefstof.

  Plak "Kunststof stolyarnyi" - twee-component: Pek (kleverig massa van witte tot toe bruine kleur) en otverditel (het gruis van shchavelevoi het zuur van witte kleur). Otverditel vallen in het niet in de half van stakana verhit water (wordt 10%-nyi de verdunning van shchavelevoi zuur), dan pek en verdunning otverditelya zorgvuldig jumble tot toe de receptie van eenvormige menigte gewonnen. Gare gedeelte moet worden voor 20 minuten doorgebracht.

  Om shov werd ontzagwekkende gekregen, spant moet tamelijk dor zijn, poosje de vochtigheid van beide aanplakte details moet niet ook groot verschillen. In het werk kleefstof de porien vult van de spant, vskrytye in stroganii en raspilovke, als verschaffenen prochnost shva. Als porien worden gesloten, de bij voorbeeld oud stratum van de kleefstof, van de verf, agglutination zal niet ontzagwekkend. Daarvandaan bovenaards voor agglutination noodzakelijk om te louteren.

  Op welke wijze spraken wij als vroeg als, de agglutination van de thema's prochnee, dan tonshe kleevoi shov. Daarvandaan in vkleivanii mebelnykh breeuwt in proushiny oud coatings zachishchaiut met de voorzichtigheid, als niet ook ruimere zuiveringen naar scheen. Als zitplaatsen breeuwen in proushine vrij, noodzakelijk om gebouwen van doordringende triplex in te voegen.

  Triplex, spant, lei plastik, decoratieve film van polivinilkhlorida en doeken nakleivaiut op de spant in de volgende weg af.

  Voor de bekleding van de spant shponom (odnosloinoi door de triplex) allermeest gelijk heeft voor plaken "Kunststof stolyarnyi", omdat het zal helemaal achromatic shov formeren. Kan gebruikte kazeinovyi kleefstof zijn. Polivinilatsetatnye klei minder van toepassing wegens de laagte vodostoikosti, benige kleefstof zal geverfd shov formeren.

  Als kleefstof om op te veroorzaken zowel vlakken - als op van hout artikel van de vervaardiging en op de triplex, - dat triplex onmiddellijk pokorobitsya, en in recht makend van de plaats van de verbindingen van fanernykh werkbladen razoidutsya, en buiten hen zullen ondiepe krakken schijnen. Daarvandaan door de kleefstof promazyvaiut slechts vlak van van hout artikel van de vervaardiging en lag erop dorre triplex. Zijn op 40 minuten prizhimaiut door de lading. Shov helemaal bevriest voor 6 uur.

  In benuttend van plaken "Kunststof stolyarnogo", twee-component, het is mogelijk verwarren niet vooraf pek en otverditel, en om hen op het artikel van de vervaardiging in tweeen te veroorzaken: In het eerst geval stratum otverditelya, en dan de stratum van gooien. Volgende wereldlijke dorre triplex en door prizhimaiut zijn lading. Zal kleevoi shov tamelijk ontzagwekkend, maar breekbaar formeren. Het weerstaat de handeling van de koude water, maar in hartelijk (60°) snel wordt vernietigd.

  Decoratieve films van polivinilkhlorida en leien papieren decoratief plastik better alles om naar de boom kauchukovymi kleyami "Elastosil-2' af, 88H, "KR-1', "Zh-3' te lijmen. Het lagere kant van filmen behulpzaam zachistit door doordringende nazhdachnoi shkurkoi en obezzhirit benzine. Plak oorzaak op beide plakte vlakken aan, lag film of plastik op van hout artikel van de vervaardiging, zorgvuldig "vyzhimaya" van shva antenne bobbels, en hechten op 20 notuult rekening (omstreeks 3 - 4 kg/cm2). Als "Dubkom" benutten na de toepassing van de kleefstof tot toe het moment van de verbinding van plakte vlakken noodzakelijke zetsel 2 - 3 min aan. Shov helemaal verkalkt voor 10 uur (met uitzondering kleefstof "Elastosil-2') welk eindelijk verkalkt door 3 vierentwintig uren.

  Doeken strak worden met de boom polivinilatsetatnym door de kleefstof, "Bf-6', "Dubok", "Unikum" aangeplakt; Niettemin hebben kleefstof "PVA" en "Bf-6' achterstanden: Voorop verschilt laagte vodostoikostiu, seconde zal formeren shov schilderde in gele kleur. Doek en boom promazyvaiut door polivinilatsetatnym kleefstof, hechten bij elkaar en proglazhivaiut kleevoi shov door nat tryapku verhit utiugom totdat, poosje tryapka zal niet helemaal dor worden. In het gebruik door "Unikum" plaken voor proglazhivaniya markt om shov op 2 uur door de lading te pressen.


  Alle materielen van het hoofdstuk "Spoedig omstreeks kleyakh"